onsdag den 11. maj 2011

Animation


Tirsdag 03/05-2011
I dag fik vi kendskab til udtryksmulighederne indenfor stopmotions- baseret på animation. Vi så nærmere på forskellige amatørfilm i stopmotions med modellervoks, objekter (figurer, dukker), legetøj og lign. Stopmotion er en filmteknik hvor fotografiet afspilles hurtigt efter hinanden, her opfatter øjet 24 billeder pr. sekund som film. Man fotograferer objekter (figurer, dukker) og efterfølgende flytter dem lidt fotograferer igen etc. Man kan sige, at det er en slags animation af genstande hvor ”døde” ting får liv igen. Det oplagt til anvendelse af favoritlegetøjet/ favorit legen til at lave en film. Man kan lave mange andre former for stopmotion såsom flyttefilm (cirkeline) som er en 2-demensions teknik hvor figurer klippes ud i dele og flyttes/udskiftes, baggrunden kan være malet, tegnet, fotograferet m.v. Dertil er klassiske tegnefilm en meget tidskrævende form, at lave stopmotions på. Her kræver det f.eks. 500 billeder at lave en 1 minuts tegnefilm. Andre former for stopmotions er også oplagt når det gælder board og whiteboard animationer, pixilation (levende mennesker der indgår i stopmotion) m.v. Med disse grundbegreber fik vi til opgave, at lave en lille animations film med titlen ”magi i luften”. Som gruppe blev vi ret hurtige enige om, at lave et lille trylleshow, da vi havde en masse gode ideer til konceptet.


Filmboard
Filmens grundideer –ideer om stopmotion-type, grundelementer/tema i fortællingen, scenografi og referencer noteres eller/skitseres med tændstiks mænd i filmboard.

Storyboard
Herefter arbejdes med historiens forløb, indhold, evt. konflikter, pointer på såvel billeder og lyd- forløbet laves som en slags tegneserieskitse med tilhørende tekst og angivelser af bevægelser og lyd.
Teknik/udstyr til stopmotions film:
·        Pc.
·        Web-cam.
·        Gratis programmet/kan downloades frit: Monkeyjem eller Windows Movie Maker.
·        Man bruger monkeyjem, til at fotografere og systematisere de billeder, du tager.
·        I monkeyjam åbner du et layer, som du arbejder i.
·        Programmet bygger dine billeder sammen til en avi-fil, hvor 24 billeder afspilles pr. sekund.
·        Start altid med mindst 10 billeder (1/2)sek. og efterfølgende 3 billeder.  
·        Nyt navn for hver nye filer, eller overskrives gamle filer.
·        Indled altid ny sekvens med mindst 10 billeder af samme, så øjet kan nå at følge med.
·        I moviemaker viderebehandles avi-filerne fra monkeyjem.   
·        Her kan man lægge sekvenser ind efter hinanden, underlægningsmusik    
(www.incompetech.com), lydeffekter (www.findsounds.com) , lave overgange, intro, titler, credits og speak.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar